Friday, April 9, 2010

Å for ActA, Metodistkirken i Aalborg

Bogstavet Å erstattede i 1948 Aa. I Aalborg bruger de dobbelt AA. Og netop i Aalborg ligger den lille ny Metodistkirke ActA, som fortrinsvis består af unge mennesker under uddannelse eller i nystiftede familier. Der har været metodister i Aalborg i over 100 år, men den gamle kirke i Dalgasgade blev eksproprieret. Menigheden etablerede sig i lejede lokaler, men gennemsnitsalderen steg. På et tidspunkt opgav man at være selvstændig menighed.
For 4 - 5 år siden begyndte vi så at samle de unge, der flytter til byen fra Strandby menighed og andre metodistkirker i landet. For 2 år siden fandt vi lokalerne, Sønderbro 2, hvor vi har etableret os.

Over indgangsdøren i det smukke hus er initialerne CT (eller faktisk TC) hugget ind. Det er pga. manden som byggede huset - men det er også mine initialer Charlotte ThAArup.
ActA er det latinske navn for Apostlenes Gerninger, hvor de første kristnes liv og historie er beskrevet. Vi har taget navnet til os - også fordi det indeholder AA.
ActA er en lille menighed på vej. Vi mødes en aften om ugen til enten socialt samvær eller gudstjeneste eller samtale, fællesskab afsluttet med bøn.
På tirsdag skal vi bowle, i onsdags talte vi om kors og påske. Det er en stor glæde at være med i arbejdet i AA.

11 comments:

Lene said...

Det må være dejligt stadig at have kontakt med de unge, som er ved at finde deres egne vej i voksenlivet :-)

Henny said...

Nå, det er sådan, det hænger sammen med navnet. Ja, der ligger da nogle tanker bag.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - ja, det er et spændende arbejde!

Tro Håb og Kærlighed said...

Henny - ja, lidt har vi tænkt:-)

Maria G said...

Fint inlägg och fina bilder!
Trevlig helg!

Petunia said...

Dette høres jo spennende og flott ut og det er jo en vinn vinn situasjon for begge parter!!

Takk for denne runden i ABC runden. Jeg har fått friske opp mine bibelkunskaper og fått sett på innholdet i bibelen med nye øyne. Takk for at du har beriket ABC med dine flotte innlegg:)

Tro Håb og Kærlighed said...

Maria G - tak!

Tro Håb og Kærlighed said...

Petunia - Tak, det har været sjovt og udfordrende. Jeg overvejer stadig, om jeg tager en tur mere. Det bliver med samme vinkel. Der er muligvis nok til et helt alfabet mere:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Sommertid - ja alternativet er jo, at vi mister de unge. Det vil vi nødigt!

Anonymous said...

Spennende innlegg fra deg denne gangen også. Din hengivende måte å presentere ditt kall på har vært flott, og en har fått et litt annet innblikk som har vekket interresse. Takk for følge :-)

Madame said...

Det må være en stor glæde - dejligt at læse om, Charlotte! Og det er en vældig god idé, at du her via ABC'en har givet os et indblik i Metodistkirken og i dit arbejde.