Monday, April 19, 2010

Det grå guld!

I går havde vi "Senior-gudstjeneste". Det har vi nogle gange om året. Det er altid om eftermiddagen, nogen gange med efterfølgende spisning - i går med kaffe-bord. Hvorfor nu særlige gudstjenester for seniorer, er det ikke dem, der sidder på kirkebænkene hver søndag? Sandt nok, de fleste er trofaste kirkegængere. Men som alle andre har også seniorer lyst til en gang imellem bare at være sammen. Det er menighedens medhjælper-gruppe, der sørger for skriftlige invitationer, forplejning og evt. transport. Der kommer folk fra hele Vensyssel til en klassisk gudstjenste og et herligt fællesskab.
Vi har Børnegudstjenester, Spejdergudstjenester, Familie-gudstjenester, så hvorfor ikke Senior-gudtjenster? Men mest af alt holder vi af, at være sammen. Alle sammen! - PS. I denne uge er der: gudstjeneste i ActA i Aalborg på onsdag kl. 19, i Strandby på næste søndag kl. 10 og mandag d. 26 har vi Gospel-gudstjeneste kl. 20 samme sted!
Posted by Picasa

6 comments:

Madame said...

Det lyder hyggeligt med Senior-gudstjeneste og med kaffe-bord bagefter! Jeg kan tænke mig, at de forskellige former for gudstjenester giver nogle dejlige fællesskaber.

Rasmine said...

Jo, de ser ud til at hygge sig, og det er jo godt. Men jeg KAN altså ikke forstå, hvorfor de skal deles op i alle de grupper. Kan de ikke hygge sig lige så godt, hvis man blander dem?

David Kvebaek said...

Bravo Charlotte. Jeg ville kalt den "Andreasmesse", for intensjonen er den samme. For "Andreasmessen" er en seniorgudstjeneste hvor de eldre er særdeles aktive i gudstjenesten - og med barna i fokus. "Vi går!" "De kommer!".Jeg ble satt på plass av tilsynsmannen da jeg med glede snakket om "seniormenigheten" som en rsssurs.Dere i Strandby ser ut til å ha evnen til å ha omsorg for dem alle.

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine :-) Det SKAL de heller ikke. Det er kun et par gange om året, at dette tilbud bliver givet. Nogen af dem kom faktisk til begge dagens gudstjenester - for vi havde "almindelig" gudstjeneste kl.10. Som udgangspunkt vil vi helts være sammen - men en gang imellem nyder de grå at bare være sammen med hinanden.

Tro Håb og Kærlighed said...

David - næste projekt er at sætte mændene i gang med at finde en form. De er lidt misundelige på Café Qvindfolk. Det tror jeg, der er potentiale i. - Vi holder af at være mange sammen, men der skal tages hånd om også de små og mindre grupper.

Rasmine said...

Min bemærkning var affødt af, at jeg synes, det griber om sig med den der inddeling i små, "specialiserede" grupper - men jeg synes, det er dejligt at høre, at I helst er mange forskellige sammen. Det er jeg også :-)