Saturday, February 14, 2015

Fornøjelse og forpligtelse i kombi

 Uge 7 er vinterferie i København. Datterbarnet og hendes kæreste har derfor fri og ønskede en tur til Skåne sammen med os. Jeg har ikke fri - men mulighed for at kombinere en aftale og et bestyrelsesmøde med hyggelig fritid og overnatning på Örestrand. Familien udforskede Lund, hvor vi også spiste frokost. Sammen besøgte vi Malmöhus - slottet, som indeholder flere museer. Riddersalen, hvor først danske og senere svenske konger huserede og regerede over de arme skåninge.
I riddersalen fandt jeg dette smukke, broderede stolesæde - 
 I det, der nok har været slotskirke, er der nu musik-sal. Loftet er dekoreret af Joakim Skovgaard - og ligheden med Viborg domkirke er slående.

 En udstilling af maleri og kunsthåndværk fra landende omkring Østersøen skulle afspejle en stor udstilling fra de samme lande i Malmö for 100 år siden. Her hang bl.a. dette maleri af "Lykken" - svævende på en boble.

 Danmark var repræsenteret af Wilhelm Hammershøj og sølvsmed Georg Jensen.
 Efter museumsbesøget kørte vi nordpå til Örestrand, som ligger ved Höganäs. De har nedsat overnatningsprisen på hotellet  i lavsæsonen til og med uge 8 (så det kan nås endnu!)
 Ved morgenmaden havde vi udsigt til børnehave-børnene, som holder til i bygningen, hvor kirken ligger.
 Vi kørte helt op på Kulla-berget og gik tur ved fyret. Det ligner Hammeren på Bornholm, hvilket selvfølgelig ikke er underligt.
Her ligger nu et muret fyrtårn med det kraftigste lys i Norden - men her er også rejst en kopi i 1/2 størrelse af det oprindelige vippefyr. Kong Frederik d. 2 beordrede det opført tillige med lignende fyr på Anholt og på Skagen. Det på Skagen er genopført i fuld størrelse og tændes hvert år til Skt. Hans.
Min eftermiddage gik med bestyrelsesmøde på Örestrand, hvorefter vi kørte hjem, spiste sammen med mellem-sønnen og brugte resten af aftenen på at se Hobbitten 2. Nu er vi klar til at gå i biografen og se 3'eren. For i næste uge, er det uge 8, og da er det tid for vinterferie i regionen.

7 comments:

Madame said...

Sikke nogle skønne oplevelser I har haft - dejlige billeder og spændende at læse!
Vi var i Höganäs i går og spiste i restauranten øverst i Saluhallen, som jeg anbefaler varmt.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - Skånes vestkyst er et spændende sted! Dejligt at I har været der, også for nyligt. Jeg husker, du tidlgere har anbefalet saluhallen i Höganäs.

Rasmine said...

Malmøhus Må jeg absolut se, når min ryg engang giver mig lov til at tage over og se Birgit Nilsson-museet, som skulle ligge i nærheden af Malmø.

- Og sådan et stolesæde vil jeg også have! Det sælger formodentlig ikke broderimønstre? :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - om de sælger mønster, skal jeg ikke kunne sige. Stolen var så gammel, at man ikke måte sidde på den - jeg fjernede forbudsskiltet og tog billedet. Jeg håber, du snart får helbred til en tur til Mamlmö!

Rasmine said...

Man har før set så galt, at man har fremstillet mønstre til gamle tekstilting med henblik på salg, men det er måske nok for meget at håbe på :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine, jeg tro, jeg har set sådanne mønstre i butikken på Rosenborg?

Rasmine said...

Det skulle slet ikke undre mig, om du har ret i det med Rosenborg, men de har sikkert ikke mønsteret til det stolesæde, som jeg synes så godt om, at det kunne få mig til at brodere igen.