Sunday, June 15, 2014

Vi nåede det hele!

Almindeligvis har jeg ikke svært ved at vælge at gå til gudstjeneste - det gør jeg glad og gerne. Men i dag var det svært. Valget stod mellem Jerusalemskirken, hvor husbond og svoger Finn prædikede og ledte og TV, som viste: gudstjanst/installation av ny ärkebiskop i Uppsala Domkyrka.
Antje Jaklén, som nu er første kvindelige ærkebiskop i Svenska Kyrkan, har sidst været biskop i Lund stift. Jeg ønsker alt godt til hende og kirken - hun er ret kvinde på denne plads. Equmeniakyrkans leder (og altså min) Lasse Svensson medvirkede ved nadveruddelingen. - Hvordan ved jeg det? For jeg gik jo til nadver-gudstjeneste i den lokale metodistkirke.
Efter kirkefrokost gik det i fuld fart til Vanneberga Backe ved Vinslöv langt inde i Skåne. Der var friluftsgudstjeneste på historisk grund. Missionsförbundet/Missionskyrkan som er en af de tre kirker, der har været med til at danne Equmeniakyrkan, har holdt møder her helt tilbage fra 1855.

Efter gudstjenesten gik turen igen hjemover. Undervejs spiste vi en dejlig middag på Ringsjö Krog & Wärdshus - og hjemme igen var det så endelig tid til at se gudstjenesten fra Uppsala! Vil du se med? Så klik på linket oppe i teksten.

2 comments:

Madame said...

Spændende at læse og dejlige billeder! Sikke en god idé med en friluftsgudstjeneste.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja i år var vejret perfekt!