Thursday, October 18, 2012

Guds børnebørn?


Man kan være Guds barn, men Gud har ikke børnebørn. Sådan har vi altid sagt. Udsagnet skal naturligvis forstås sådan, at troen ikke kan arves, idet et hvert menneske skal have sin egen direkte relation til Gud.
Et helt andet spørgsmål er dog, om ikke Guds forhold til sine børn mere ligner det forhold, vi har til vores børnebørn? Det talte jeg med Mirjams mormor om i går, og vi var ikke i tvivl. Vi sætter alt til side for dem - det kunne vi ikke, da vores egne børn var små. Vi er uendeligt tålmodige - det havde vi ikke mulighed for med deres forældre.
Men Kærligheden er hverken større eller mindre end mellem forældre og børn. Kærlighed kan ikke deles, måles eller vejes, den tåler alt, tror alt, håber alt og den ophører aldrig. Hverken for forældre eller bedsteforældre. Og slet ikke for Gud. For Gud er Kærlighed.

4 comments:

Madame said...

Det var meget smukt at læse!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - tak!

Anne Thompson said...

Jeg er helt sikker på, at det er sådan. Sjovt, at I har snakket om det. Jeg har selv tænkt det, efter jeg som mor har kunnet betragte den kærlighed, der udspiller sig mellem Samuel og hans bedsteforældre. Der er en anden betingelsesløshed i forholdet mellem bedsteforældre og børnebørn end mellem forældre og børn - alle små menneskebørn skulle have lov til at opleve det!

Tro Håb og Kærlighed said...

Anne - det er virkelig noget helt specielt. Du kender det også fra dine egne bedsteforældre!