Tuesday, March 16, 2010

Dialog og musik

I lørdags medvirkede jeg ved Nordjysk Kirkedag i Aalborg. Vi havde inviteret 2 talere, der fra hvert sit ståsted fortalte om religiøs dialog og sameksistens. I blåt var sognepræst Anette Bennedsgaard, der er sognepræst i Gellerup, hvor 75 % af indbyggerne er muslimer, og hvor sognekirken gør et stort og spændende arbejde for at være kirke for alle, mens de samtidig naturligvis forkynder kristendom og forsøger at være Kristi efterfølgere. I lilla var Aminah Tønnsen, der er døbt og konformeret i den danske folkekirke, men som voksen er konverteret til Islam. Begge kvinder er troende og praktiserende, og interesserede i at leve sammen i fred og med den udfordring og spænding, der naturligt er med så forskellige verdenssyn.
Som afslutning var vi til kirkekoncert i Vesterkær kirke, som venligt stiller lokaler til rådighed hele dagen. Den karakteristiske atertavle er malet af Esben Hanefelt Kristensen .
"ORGANICA", som blev udnævnt til årets nordjyske jazznavn 2009, gav en herlig koncert med salmer og gamle danske sange der swingede. De har sidste år udgivet cd'en "Se nu stiger solen". Anbefales hermed varmt!
Posted by Picasa

2 comments:

Madame said...

Det er nogle spændende oplevelser, du fortæller om! En kirkedag med talere, der havde hver deres ståsted, Og kirkekoncerten.
Jeg synes, Esben Hanefelt Kristensens altertavle er utrolig smuk!

Tro Håb og Kærlighed said...

Ja, det var en meget givende og god dag. Det plejer det også at være - vi har arrangeret det i en del år efterhånden. Du har ret, det er en flot altertavle.