Saturday, October 17, 2009

Bangsbo

Solen kom tilbage. I dag var vi i Bangsboskoven.
Der er to dyreflokke - kronvildt og dådyr. Man går aldrig en tur uden at se nogen af dyrene. I dag var de lette at få øje på.

Efter at have gået en times tid i skoven gik vi på museet. Ellingå-skibet kunne vi ikke komme til at besøge - de har vandskade (!?) Men det var nu også den permanente udstilling om 2. verdenskrig, vi kom for at se igen. Vi har opdaget, at det er et godt sted at tage udenlandske gæster med. Hverken amerikanere eller svenskere har rigtigt begrebet, hvordan det er at leve i et besat land. Det giver udstillingen et godt billede af. Tavlen her er en del af fortællingen, om modstandsarbejdet som fiskerne udførte. Vores nordjyske familie har været involveret, ligesom dem i midtjylland var i nedkastninger, og dem i Kbh. var i forskellige aktionsgrupper. Det er virkelig underligt at tænke på, hvor meget de 5 år har betydet og fyldt - hvor tæt det er i tid - og hvor sjældent vi skønner på, at frihed er dyrebar og har kostet blod, sved og tårer for mennesker vi kender. Det var familiens yngste, som ville på museet i dag. Jeg går gerne med!
Posted by Picasa

2 comments:

Madame said...

Sikke en god idé at du tager udenlandske gæster med på museet. Det er så vigtigt, at vi alle kender noget til besættelsen. Min farbror var også involveret i krigen ved at dele illegale balde ud, og det kostede ham livet.
Det er dejlige billeder, du har taget!

Tro Håb og Kærlighed said...

Ja- nogen gange tager vi det som en selvfølge, at mennesker fra andre lande kender vores historie. Og du har mistet en farbror i krigen - ja, underligt at tænke på, at det ikke er længere siden. Ofte tænker vi på krig som noget, der foregår alle andre steder i verden!