Sunday, March 16, 2008

Overhøring! og Ny i job!

Alle ved hvordan en konfirmand ser ud - så her ser vi alteret, hvor Biblerne er gjort klar til uddeling. I dag, Palmesøndag har vi overhørt 7 unge; 4 drenge og 3 piger. De har gået til undervisning siden sommerferien, og i dag var de klar til at vise, hvad de har lært. Efter gudstjenesten, kommer alle og hilser på konfirmanderne og siger til lykke. Ofte siger de også til lykke til Jørgen og mig. Og det er rigtigt, for det er en stor dag at aflevere sine konfirmander. De får Biblerne når vi begynder undervisningen. En del af tiden bruges jo på at lære at finde rundt i de forskellige skrifter og på at læse i Bibelen.
På dagen mødes vi i kirken klokken 9 til fotografering. Når det er overstået, er der god tid til at øve svar. Det er de unge i gang med her. De havde hver 4 spørgsmål. Det tager sin tid at komme rundt om Bibel, teologi og kirkehistorie. Men de skal have lov at vise, at de faktisk har lært noget.
En af dagens kirkegængere var Marianne. Hun kommer tit i kirke både til gudstjenester, Café Qvindfolk, kor og meget andet. Hver onsdag er hun leder af Børnekoret, som er en af kirkens store aktiver. Men fra i går d. 15. marts er hun også ansat som menigheds-koordinator. Sådan én har vi længe arbejdet på at få i menigheden. Og nu er det lykkedes.
Hvad laver så en menigheds-koordinator? Ja, det vil vise sig. En fyldig arbejdsbeskrivelse er udarbejdet, og i morgen begynder hun at få orden på huset. Min salige far ville straks have udnævnt hende til "Synagoge-forstander", dem der på Jesu tid fik alt til at fungere i synagogen. En af Mariannes svogre har forstået det sådan, at hun nærmest er en slags "præstekone". Jeg synes, det er en god beskrivelse. Og sådan én har jeg altid ønsket mig!
Velkommen skal hun være!
Posted by Picasa

4 comments:

Thomas Risager said...

Stort tillykke med at I har afleveret konfirmanderne og at du har fået en præstekone. Sådan én er altså praktisk.

Kærlig hilsen

Thomas

Tro Håb og Kærlighed said...

Tak, Thomas. Jamen jeg er som sagt også meget glad for hende.

Hr. og Fru Danmark said...

Du er vel også selv en slags præstekone?

Tro Håb og Kærlighed said...

Jo, men tidligere var en af de mere useriøse bekymringer over at to præster gifter sig med hinanden den opståede mangel på den arbejdskraft, når der ikke var en præstekone - men netop to præster.