Wednesday, January 12, 2022

Den dejligste jul

Det var spændende til det sidste, om min søster Birgitte og hendes mand Niels ville kunne komme til Danmark og fejre jul. De bor i Memphis, TN og med alle rejse-restriktioner og aflysninger af fly, var det først, da de endelig stod i Kastrup 2. juledag kl 7, at vi rigtigt kunne glæde os. I sommer flyttede Hanna, deres datter til Aalborg, og alle glædede sig til at skulle ses. For snart 3 år siden var jeg i USA for at fejre min søsters fødselsdag, men ellers er det 4 år eller mere siden familierne har mødtes.
Ældste-sønnen Johannes og hans familie kom før jul, og sammen med børnebørnene forgyldte de dagene, pyntede juletræ, hyggede, spiste god mad, pakkede gaver ind og gjorde de sidste forberedelser i ro og mag.
Juleaften gik vi i husbonds kirke, Jerusalemskirken, som vi bor nabo til og ud på aftenen kom datterbarnet og niece Hanna. Maria havde nemlig først gudstjeneste  kl 15 i Betlehemskirken i Aarhus, hvor hun er præst. Alle fik lov at vælge en salme eller sang, mens vi gik omkring træet. Der er, naturligvis hos os, som hos de fleste, ting vi ikke laver om: Vi spiser kalkun og risalamande (og flæskesteg til ære for de tilkomne) og vi synger en masse salmer og afslutter med "Højt fra træets grønne top" og "Nu er det jul igen" rundt i hele huset. Pakkerne deles ud langsomt, så alle ser, hvad alle får. Helst slutter vi af med midnatsgudstjeneste - dog ikke i år, da aftenen begyndte så sent.
Juledagene gik med fællesskab med hele den nærmeste familie, som betyder at vi er 13 mennesker. Vi var i København, i Aarhus og  i Frederikshavn. Ingen blev smittede eller syge og alle var glade, milde og god. Anden juledag fejrede vi alle sammen mellemsønnens fødselsdag - på en italiensk restaurant, vi havde næste for os selv.
Julen afsluttedes - ikke Hellig3kongers aften, men aftenen efter. Det var sidste dag amerikaner-gæsterne var hos os, så vi spiste flæskesteg, gik om juletræet for sidste gang og spillede pakkespil.

Nu er jule pakket væk. Husbond og jeg er tilbage på arbejde - for mit vedkommende dog mest hjemmefra. De mange mini-julestjerner har holdt gennem det hele - og de pynter stadig.


 

No comments: