Sunday, June 23, 2013

Den dejligste weekend med megen fejring

 Datterbarnet afsluttede sin læreruddannelse på Zahles seminarium og i fredags var der dimissionsfest med overrækkelse af eksamensbeviser. Her er det Maria, der får papir på de sidste 4 års studier. Hun har allerede arbejde i den danske folkeskole i begrænset omfang, da hun jo også har tænkt at læse videre.
 Fredagen var også min fødselsdag - årets længste dag d. 21. juni. I år lykkedes det at fejre dagen, som jeg også kunne ønske det - nemlig ved at deltage i Maraton-sang på Vartov. Det er Højskolesangbogen, der er genstand for maratonudøvelsen. For 4. år i træk har denne begivenhed fundet sted. Man begynder kl. 7 med 1. afsnit af sangene og fortsætter dagen igennem til den sidste aftensang er sunget kl. 22.30. Dagen igennem introducerer forskellige mennesker sange i deres tildelte afsnit, hvorefter der er frit valg fra gården.
Her er det Politikens chefredaktør Bo Lidegaard, der introducerer sange
Gården i Vartov var fyldt dagen lang, flere gik forgæves. Der blev serveret dejlig og billig mad og kaffe, og pianister ledsagede sangene, kendte som mindre- og ukendte!
 Det var simplethen dejligt at være en del af den store fællessang. Om formiddagen var det mest voksne og modne mennesker, men fra om eftermiddagen og aftenen igennem var der mange unge. Hvis du har mulighed for at være med næste år - så bare husk det er d. 21. juni, der er Maratonsang på Vartov!
 Lørdag fejrede vi Maria - hun havde ønsket en dag i Kongens Have med studiekammerater og venner. Vejret holdt (ligesom til sang-maraton, vor vi kun fik en enkelt byge sidste på aftenen) og vi tilbragte mange hyggelige timer med mad, slik, spil og snak i den grønne park, hvor også mange andre holdt fester.
 Søndag middag fløj vi hjem igen (med SAS, hvis nogen skulle spørge:-)  Kl. 16 var der stor gudstjeneste hvor ild, som Guds nærvær, var tema. Vi skulle have holdt gudstjenesten oppe på vores spejdergrund, men i dag regnede det! Efter gudstjenesten var der helstegt pattegris til alle og så samledes vi ved det store Skt. Hans-bål med sange, tale, lege og bagning af pandekager og snobrød. Og solen kom frem og ingen blev våde.
Nu kan der vist ikke vrides mere ud af denne forlængede weekend - som egentlig begyndte med besøg af mit kære barnebarn og hans forældre til før-fødselsdags-kaffe og gave.
William kan altid få tiden til at gå - bare han har sine biler

4 comments:

Madame said...

Sikke mange skønne oplevelser, Charlotte - tillykke med fødselsdagen og med din datters eksamen.

Lene said...

Hjertelig tillykke med datterne, med fødselsdagen og med en skøn weekend :-) Næste år tager jeg fri på din fødselsdag, for så vil jeg opleve maratonsangen (note til mig selv - skriv det i kalenderen) :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - tak, ja der sker meget på kort tid:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - det er lioge noget for dig!