Monday, September 19, 2011

Der sker så meget

Høstgudstjeneste med kæmpe solsikke, æbler, gulerødder og anden høst.
 Der sker så meget for tiden. Det er bestemt ikke pga valgresultatet, jeg ikke får blogget! Men jeg har manglet billeder af det meste. Fx. havde jeg ikke kamera med i lørdags, da vi holdt Café Qvindfolk med Eva Nordentoft, som gæst. Vi fik, som sædvanligt en masse dejlig mad - og Eva fortalte levende og medrivende om sin barske barndom og ungdom i Tyskland under krigen. De værste sult-år var 45 og 46, fortalte hun. Som voksen valgte hun at studere filosofi med Kierkegaard som speciale. Derfor kom hun til Danmark, hvor hun blev dansk statsborger, gift og mor til 6 børn. Eva, der er katolik, har været en drivende kraft i det økumeniske arbejde i Århus og er en af folkene bag Skovhuset, hvor så mange mennesker henter glæde og fordybelse i det kristne liv.
 Søndag havde vi høstgudstjeneste under temaet "Nærvær" forstået som "deltagelse". Vi arbejder i menigheden med vores medlemsløfter i 5 uger. Når metodister bliver døbt som små, bliver de medlemmer i kirken. Når vi som unge eller voksne så er klar til at bekende den kristne tro, står vi frem i en gudstjeneste og lover at være tro mod kirken og støtte med vores bønner, gaver, nærvær, tjeneste og vidensbyrd. Ved søndagens gudstjeneste fik alle deltagere et stempel på hånden, som bevidnede, at de havde deltaget. Og i prædikenen gennemgik jeg på tavlen, hvor mange, der i ugens løb havde været nærværende ved de forskellige ting, der foregår i kirken bla. 2 gudstjenester, spejdermøder, Café Qvindfolk, rengøring, undervisning osv. - 290 fik vi det talt sammen til.
Billederne er taget af Dorte Bhutho og lånt fra Strandby Metodistkirkes hjemmeside, hvor man kan se flere. Find siden i højre spalte
Efter kirkekaffen indledte vi Bibel-1/2-Maraton - derfor Bibler og løbesko. Bibelmaraton er et begreb introduceret af Det Danske Bibelselskab, da den nye oversættelse kom i 1992. Her satte man gang i grupper, der læste hele Bibelen gennem et år. I vores kirke brugte vi to år. Denne gang læser vi kun Det Nye Testamente. Der findes flere udgaver, selv har jeg valgt Den Nye Aftale, DNA. Vi mødes en gang om måneden og taler om det læste, får en kort oversigt over næste måndes læsning og sætter igang i fællesskab. I går læste vi kapitel 1 i Matthæus evangeliet. Til Skt. Hans er vi i mål!

2 comments:

Madame said...

Jeg synes, du er fantastisk til at arrangere spændende oplevelser i jeres kirke og i Café Qvindfolk - det var dejligt at læse!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - vi er mange om det!