Saturday, October 16, 2010

Æ for ÆGTESKAB

Bogstav Æ skal være en hyldest til ÆGTESKABET. Billedeksemplerne er fra fejringen af vores ægteskab ved den store sølvbryllupsfest for mere end 4 år siden (suk, hvor bliver tiden dog af!). Det var en fantastisk sommerdag, hvor vi blev fejret af familie, venner og menighed. Et godt ægteskab er virkelig værd at feste for. Det kan man gøre på mange måder, men at huske at glædes ved hinanden og livet sammen - det skal altid være med i det ægte skab!

Det er
 en del af præstearbejdet, at gifte folk. Jeg hører af og til præster beklage sig over den del af arbejdet. Begrundelsen er, at så mange bliver skilt igen og at det bare er for romantikkens skyld, at mennesker kommer i kirken. For min skyld kan man sagtens skille vielsen og velsignelsen, så alle par skulle på rådhuset først. Så kan man vælge den kirkelige velsignelse til. Sådan gør man i mange lande. Men det er da en speciel oplevelse, at få lov at erklære to mennesker at være "rette ægtefolk i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn". Jeg har intet imod kirkebryllupper - det er da skønt at se menneskers glæde, og at få lov at være kirke for deres familier og venner!

Jeg har ikke tal på, hvor mange par jeg har viet. En del af ægteskaberne er gået i opløsning igen. Jeg forsøger at huske ved samtalen forud for brylluppet, at minde om, at skulle det utænkelige ske, at der en dag kommer uoverstigelige problemer i samlivet - så bedes de henvende sig her igen! For heldigvis er det også min erfaring, at rigtig mange fastlåste situationer i et ægteskab kan løsnes. Ved tålmodighed og samtale. En smuk bøn til brug i ægteskabet kunne være denne keltiske bøn:
Må Guds fred være med dig, hvor han end sender dig
må han lede dig gennem det ukendte, beskytte dig i stormen.
Må han bringe dig hjem, fyldt af glæde over det underfulde, 
han har vist dig.
Må han endnu en gang bringe dig hjem fyldt af glæde!

9 comments:

Madame said...

Sikke nogle skønne billeder, Charlotte - og dejligt at læse hvad du skriver. Jeg synes du har helt ret i, at de fleste problemer kan løses via samtale og tålmodighed. Vi har sølvbryllup til foråret.

Lene said...

Og gid at ægteparrene huskede dine kloge ord og vendte tilbage.
Og hvor ser du bare godt ud, den blomsterkrans klæder dig.
Ha en god søndag :-)

Maria G said...

Bröllop det är något fint... Själv så har jag aldrig gift mig, och kommer nog heller aldrig att göra. För att det ska ske då gäller det att jag ska träffa han med stort H och det har jag inte gjort ännu :)
Ha en riktigt fin och bra söndag!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - I kan glæde jer, det er en stor oplevelse!

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - Ja, det er gode ord. Blomsterkransen fik jeg overrakt som noget af det første - vennerne havde set billeder af den jeg havde på, da vi blev gift.

Tro Håb og Kærlighed said...

Maria G - vi taler af og til om, at den eneste ene ikke findes. Men at man bliver hinandens eneste ene:-) Må du finde og blive fundet en dag!

Kamelryttersken said...

"Må Guds fred være med dig, hvor han end sender dig
må han lede dig gennem det ukendte, beskytte dig i stormen.
Må han bringe dig hjem, fyldt af glæde over det underfulde,
han har vist dig.
Må han endnu en gang bringe dig hjem fyldt af glæde!"

Amen

TorAa said...

Jo, du sier noe:
Vi har vært gifte i 28 år.
Og, la meg tillegge:
Før det i 12 år. Min x-kone er vår søster og beste venn - noen barna, som nu er godt voksne har satt megen pris på.

PS. Har du kommentert mitt Æ-innlegg?
Jeg har rett og slett jobbet altfor mye til at følge med

Petunia said...

Så flott at du vakgte Æ for Ægteskab!! Man kan egentlig ikke hylle det nok og som ektefolk bør man velge hverandre flere ganger gjennom livet:)

Ø er nå lagt ut!!!