Friday, September 10, 2010

V for VOR FRUE


Vor Frue er det ærefulde navn kristne har givet Maria, Jesu mor. Mange kirker bære navnet Vor Frue Kirke, og altid er det Maria, navnet hentyder til. Maria æres fordi hun blev udvalgt til at føde Guds Søn, og fordi hun sagde "Ja". Hun er et forbillede i tro og indstilling til Gud. Maria var sandsynligvis en ganske ung pige, da englen Gabriel fortalte hende, at hun var Guds udvalgte. Josef, som hun var forlovet med, blev naturligvis mistænksom, og ville skille sig fra hende i stilhed. Men også han fik englebesøg, og sagde derefter sit "Ja", til at være Marias mand og Jesu jordiske far. Josef, der var tømrer, forsvinder fra historien efter Jesu barndom, sandsynligvis fordi han er en gammel mand, der dør inden Jesus bliver voksen. Men Maria er med hele vejen til korset og opstandelsen. Hil dig Maria - vær hilset Vor Frue!At min dejlige datter hedder Maria, er naturligvis resultatet af et meget bevidst valg!

7 comments:

Kamelryttersken said...

Vår Frue kirke her i Trondheim er døgnåpen nesten hele året ved hjelp av frivillige.

TorAa said...

Notre Dame etc - du verden så myteomspunnet.

Flotte bilder;-)

hilsen
http://toraamusic.blogspot.com/

Petunia said...

Maria er er nydelig navn og det har kommer på listen iver popuære navn igjen er i Norge.
Vakre bilder av Vor Frue du viser og et flott valg på V:)

Melusine said...

Hm, har aldri hørt at Josef var gammel...tror nok heller at han var uvesentlig for den kommende begivenheten og derfor ikke hadde noen betydelig rolle i den store sammenheng.
Har du lest "Maria Magdalena - den elskede" av Marianne Fredriksson? Interessant teori der :)

linsky said...

Jeg er oppvokst i Trondheim, der vi har Vår Frues kirke. :) ja, nå ser jeg Kamelryttersken skrev det jeg skulle. haha

Madame said...

Så smukt at læse og at se dine dejlige billeder!
Rigtig god weekend, Charlotte.

David Kvebæk said...

"Vår frue" ligger langt bortenfor mitt språkbruk. Men Maria står meg veldig nær. Et av mine beste bilder er et Maria-portrett. Det er nok kvinnene i vår kirke som har gjort "Vår frue" mere brukt og elsket, og du Charlotte har vært en plogsiss i så måte. Takk, og lykke til.