Thursday, September 2, 2010

U for ULVEUNGER

En vigtig del af kirkens arbejde er spejderarbejdet. Ulveunger er det oprindelige navn for spejderarbejdet blandt de små drenge. Ulveunger er seje, de konkurrerer, tager duelighedstegn og er aldrig i ro. Ulveunger hedder de, fordi fortællingen om Mowgli, den lille inderdreng, der voksede op hos en ulveflok, der lærte ham alt om livet i jungelen, danner ramme for arbejdet. Ulveungerne har navne fra Junglebogen, skrevet af Ryard Kipling, så de hedder Bagheera, Kaa og Baloo. Akela er et ledernavn, da det er fader ulv. 

Efter at Disney har tegnet figurerne i Junglebogen, er de knapt så gode til spejder-arbejdet - de er lidt for nuttede. Men ULVEUNGER har vi stadig - sammen med de små piger, som er SMUTTER kalder vi dem MUS'ene= Metodistkirkens Ulve og Smutter. Hver tirsdag er kirken fyldt med MUS fra 6 - 10 år. Herligt!

20 comments:

Madame said...

Det var da det dejligste U for ulveunger! Jeg kendte ikke baggrunden for ordet, som du fortæller her - men jeg kan tydeligt huske Disney's søde tegnefilm.

Living next to me said...

de var søte da , husker bror min var det.. viste ikke at ulvunger var enda..
ha en fin helg

Fruen said...

Herlige ulveunger :)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - Ja tegnefilmen er fin, men også mere nuttet end Kiplings bog.

Tro Håb og Kærlighed said...

Living next to me - Små spejdere hedder noget forskelligt i de forskellige korps tror jeg, men de er søde allesammen!

TorAa said...

Ulvungene hadde sitt møtested ved vår eiendoms sydgrense den gang jeg var ung. Jeg var aldri medlem, men gikk dog i søndagsskolen. Noe som visstnok ikke lengre eksisterer slim det gjorde rett etter 2nd verdenskrig

conny said...

I mine børns gamle spejdergruppe (de blå fra DDS) brugte de også Kiplings navne - og det var meget principfast. Hverdagsnavnene gjaldt ikke, når det var spejdertid.
Og spejdertiden er SÅ godt givet ud. Det kan jeg se på mine piger, der nu er 20 og 25. Ikke at de brænder bål og den slags - men i tilgangen til livet, synes jeg.

Huldra said...

Så flott en ulveflokk. Moro å se litt fra speiderne. Vi hørte liksom mer av de før synes jeg, så det er godt å få de litt opp og frem i lyset. :)

Petunia said...

Hehe!! Jeg trodde det var andre ulveunger det var snakk om, men disse er jo vel så skjønne da!! Må være gøy å være med i speideren.. Kan egentlig ikke fatte hvorfor jeg ikke har vært det...


Ha en strålende fin helg!!

Tro Håb og Kærlighed said...

Fruen - ja, de er dejlige!

Tro Håb og Kærlighed said...

TorAa - søndagsskole hører til det såkaldt civilt børnarbejde i kirken - og søndagsskole har vi også. Det er dog i noget mindre skala end da du var barn, hvor det nærmest hørte til almindelig opdragelse at gå i søndagsskole.

Tro Håb og Kærlighed said...

Conny - en god spejdertid er lærerig og giver venskaber for livet - du har helt ret. dejligt, at dine piger har været glade for spejdertiden.

Tro Håb og Kærlighed said...

Huldra - ja det er blevet lidt flovt at kendes ved at man er spejder - i hvertfald som ung/voksen. Egentlig er det underligt, for det tæller positivt på et CV, at man har været spejder og særligt leder. Og de er der skam stadig væk:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Petunia - jamen jeg er også sikker på, at du ville have været en rigtig frisk spejder:-)

linsky said...

Så mange flotte speidere! :-)

Mona said...

Vargungar heter det på svenska. Jag hade ingen aning om att namnet kom från Djungelboken. Jag googlade på det och hittade att vår svenske kung blev just vargunge med namnet Mogwli 1955. Det verkar inte som om man använder begreppet vargungar längre i Sverige, efter det att pojk- och flickscouter gått samman.

Henny said...

Jeg havde aldrig tænkt på, at det var derfor, man kalder de små spejdere for ulveunger. Men jeg har så heller aldrig været spejder.

Lene said...

Ulver og blåmejser hed vi i DDS, og Kipling er så vidt jeg husker også ansvarlig for Kimsleg.

Mine børn blev FDFer og jeg blev leder,det var en god tid.
God weekend til jer :-)

Benedicte said...

Jeg har selv været blåmejse i tidernes morgen og har haft mange gode timer i naturen. Fint valg til ugens udfordring :-)

Kamelryttersken said...

Var ikke no speider'n i heimbygda, og jeg var utrolig misunnelig på fetteren min som fikk være med på Jamboree.