Friday, September 25, 2009

ABC - en ny begyndelse







Jeg har meldt mig som deltager i legen ABC, hvor man hver fredag bliver udfordret til at lave et indlæg med et bestemt begyndelses-bogstav. Det er anden omgang af legen, og vi begynder, ikke overraskende, med A. Mit A står for altertavle. Denne er fra Gudhjem på Bornholm. Det særlige er, at den har hellige kvinder som tema - i midten Marias død.

23 comments:

Marita said...

Oj for en vakker altertavle. Man burde være flink å gå inn i kirker og studere disse kunstverkene, det finnes et utall mange flotte!
Flott A tema

Petunia said...

Veldig flott altertavle! Det må ha vært litt av en jobb å lage den. Vet du hvor gammel den er? Jeg synes de var så veldig mye flinkere å lage slike kunstverk før i tiden.
Veldig kjekt at du blir med på ABC i ord og bilder. Jeg håper vi blir mange for dette er en flott måte å bli kjent med nye bloggere på!

Tro Håb og Kærlighed said...

Hej Marita BK pg Petunia! Glæder mig til at være med. Jeg har tidligere fulgt med hos Madame, men ikke tænkt over selv at forsøge.

Madame said...

Sikke et smukt valg, Charlotte! Jeg nyder at kigge ind i kirker, jeg ikke kender - og denne altertavle er da helt utrolig smuk.

Sidst var jeg i Marmorkirken i København.

Rimkogeren said...

Gensyn - jeg så den en gang for længe siden med en syvende klasse. Senere samme dag besøgte jeg igen kirken. Nu tænker jeg på, hvem er de hellige kvinder. Google må hjælpe mig.

Anonymous said...

Så vakker den er!!

HildeS said...

Dette var en flott altertavle ja. Bra valg

Anne Thompson said...

Meget smuk altertavle! Og usædvanlig, jo! Jeg lagde også mærke til Maria i Søndervissing kirke. Hun er da også usædvaling?!

Tro Håb og Kærlighed said...

Rimkoger! på denne adresse: http://da.wikipedia.org/wiki/Gudhjem_Kirke kan man læse mere om hvem, der er på altertavlen: Skt. Anna (mor til jomfru Maria) Maria selv, skt. Dorothea, skt. Katharina - men også skt Olav og Johannes Døber.
Åh Madame, ja Marmorkirken er et smukt kirkerum.
Tak Randi og Hilde:-)

Unknown said...

Det var ei vakker altertavle:0)
Flott valg på A!!

Margrethe said...

Altertavle! Så flott at du kom på det. Selv har jeg alltid vært fasinert av altertavlene rundt om i kirker samme hvor jeg kommer. Denne var nydelig.Ha en fin helg.

FO - 2 said...

Meget vakker.
En fin utsmykning i kirkerommet,
og med flott symbolikk.

God weekend! :)

Henny said...

Smuk altertavle. Mon mosaikvinduet ved siden af er moderne? Det kunne næsten se sådan ud.

Tro Håb og Kærlighed said...

Hej Line, Margrethe, Ida og Henny - hyggeligt med jeres hilsner. Ja, det er et moderne mosaikvindue ved siden af altertavlen :-)

TorAa said...

Jeg forstørret bildet og du i all verden hvilke flotte detaljer jeg da så. Fascinerende - tenke seg til hva der ligger i sjel og ånd i arbeidet bak en slik altertavle.

Mitt ABC-A er her:
http://toraamusic.blogspot.com/

btw. I løpet av uken håper jeg å legge ut en post fra vårt besøk i Cathédrale Saint-~Étienne de Bourges.
Alldeles overveldene. Men, det tar tid å gi den rette informasjon om de enkelte glassmalerier. Så det blir en del research før jeg slipper det hele løs. Det er ikke for meg bare å vise de flotte bilder, det skal gis en forklaring også. Det fortjener høy grad av pietisme og korrekthet.
Posten vil komme på min hovedblog (på engelsk - http://toraa.blogspot.com )

Unknown said...

Se den ja!! Det er så mange vakre altertavler rundtom. Denne var spesielt pen. Flott innlegg.

Anne-Berit said...

Og det var en vakker altertavle du hadde å vise fram også:o))

Tro Håb og Kærlighed said...

Tak også til Anne, TorAa, TurboLotte og Anne-Berit! Hyggeligt at mødes her i bloggerland :-)

Lene said...

Det er sjovt som de forskelligge kirker og kunstnere vælger forskellige motiver til altertavlerne. Tak for billedet.

Tro Håb og Kærlighed said...

Ja, Lene - det er vel ikke uden betydning, om man ser på et billede af Jesus og børnene, Maria der lytter ved Jesu fødder eller en scene fra korsfæstelsen?

Sara said...

Det er interessant som kunst udvikler sig over tid!

jeg bliver altid fascineret af de små detaljer der er blevet lagt i malerier og kunst... Tænk hvor mange timer man har brugt på det. Og hvor smukt det kan blive!! Det synes jeg er interessant! Flot billede!!!

Tro Håb og Kærlighed said...

Tak Sarah. Ja, det er fantastisk at tænke på, hvor gammelt det er.

Margrethes hus og hage said...

En flott altertavle :)

Hilsen Margrethe