Friday, July 31, 2009

Tilbage til de gode gamle (dage)

Så kom dagen, hvor vi alle skulle tilbage til 17 hundrede årene og opleve, noget af alt det, der skete for de første metodister. Ca halvdelen af Sommerkirken var klædt ud -
Nogen gik meget op i deres roller og tog det hele meget alvorligt!
Og andre tog det mere fra den muntre side.
Der skulle hele 4 mennesker til at spille John Wesley, da vi både mødte ham som barn og her og der og i Amerika. Børnene prøvede at kravlede i kulminer, som de faktisk gjorde i Kingswood, da metodisterne begyndte at holde møder, hvor minearbejderne blev omvendt til tro på Jesus. Det blev begyndelsen til en social revolution, der forandrede samfundet.
På Sommerkirke-løbet besøgte vi præstegården, hvor John og hans søskende blev født (19 børn i alt, selvom ikke alle overlevede og blev voksne), vi blev drillet af bøller, der kaldte os Bibelmøl og metodister. Wesley bestemte på et tidspunkt at beholde navnet "metodister", der jo egentlig betyder "de, der følger vejen" - hvilket var netop, hvad de første kristne blev kaldt. I dag fik vi også lov at ride på - om ikke Wesleys hest - så dog heste. Og vi fejrede nadver og var til gudstjeneste og skrev salmer og spiste lam stegt på spid og lavede figurer af sukker og befriede slaver og.......så var den eftermiddag gået. Rigtigt godt.
Posted by Picasa

2 comments:

Madame said...

Det lyder som en sjov oplevelse - og tankevækkende. Det er altid spændende at prøve at sætte sig ind i, hvordan man levede førhen :-)
Det er dejlige billeder, du har taget!

Tro Håb og Kærlighed said...

Tak - ja, det er sjovt at forsøge at genopleve tidligere tider.