Monday, August 25, 2008

tilsandede og nedstyrtende - del 2

Søndag travede vi rundt i naturen ved Den tilsandende Kirke. Engang var den sognekirke - den nordligste i landet. Men sandflugten gjorde det besværligt at holde den fri for sandet, og til sidst opgav menigheden. Kirken blev pillet ned - kun tårnet stod tilbage som vartegn for søfolk.
Der blev bygget ny kirke inde i Skagen, hvor den stadig ligger og danner ramme om menneskers tro og tilbedelse.
Ved Den tilsandede Kirke holdes der gudstjenester torsdag aftner i juli måned. Der kommer mange mennesker, og det er dejligt at holde gudstjeneste i det fri.
Den tilsandede Kirke er en stor turistatraktion her på egnen.
- Ikke langt herfra ligger en anden kirke, som er ved at bukke under for naturens kræfter - Mårup kirke. Den ligger ved vestkysten og på mandag begynder man at rive den ned. Ellers falder den nemlig selv de mange meter ned i havet. Det er der mange, der er vrede over. Jeg fatter det ikke. Der er for længst bygget en ny kirke inde i landet, som folk i Lønstrup bruger som guds-hus.
Mårup kirke er også en stor turistatraktion, og det er selvfølgelig ikke helt det samme, når den er pillet ned.
I juli og august har vores kirke været Vejkirke - den er åben, der er venlige mennesker som viser rundt, fortæller og servere kaffe. Kirke er faktisk ikke sten - men levende mennesker.
Der er gudstjeneste på søndag i en kirke tæt på hvor du bor!

1 comment:

Louise Aaen said...

interessant billede og tanke.

Hvad er tilsandet og nedstyrtende i din egen kirke?

Erkend det og forlad det og vær en levende og åben kirke, der tiltrækker mennesker, ikke bare turister.

tak for det Charlotte
kh Louise