Monday, September 8, 2008

Peter Halldorf i Skovhuset

I dag har der været Skovhus-dag for retræteledere og medarbejdere. Desværre blev det ikke til noget sidste år, men denne gang var vi mange. Peter Halldorf var dagens gæst. Han underviste med udgangspunkt i "Duften af hellighed"http://www.boedal.dk/. Han kan fortælle om ørkenen og de hellige mænd og kvinder, som har levet der, så man kan mærke sandet knase mellem tænderne. Og han taler om hellighed, med den største naturlighed, uden at det bliver letkøbt eller ligegyldigt.
En af hans historier til belysning af det at være fri, handler om ørkenfaderen Makarios, der kom hjem til sin grotte i ørkenen og så, at nogle tyve havde tømt hans beskedne hjem og var ved at pakke deres æsler med alle hans egendele. - Hvad ville du have gjort i den situation? Ja, men sådan var Makarios ikke - han gik hen og hjalp tyvene med at pakke færdigt.
Jo mere vores forhold til Gud får plads i livet - jo mere bliver vi frie fra at lade andre menneskers meninger påvirke og styre os. Eller lade kærlighed til materielle ting fylde. Eller at lade os binde i relationer, som Simone Weil har sagt det: "Intet andet menneske bør blive en tvingende nødvendighed for mig. - Det er kun Gud!"
Peter Halldorf har i øvrigt skrevet et sted:
"Når Bibelen taler om hjertet, mener den vort indre liv. Hjertet er det skjulte bedekammer i vort inderste dyb. Menneskehjertet er skabt til bøn - til kærlighedens møde med den anden - og forbliver rastløst inden i os indtil vi lukker op for Ham, der banker på dets dør."
Ordene indgår i invitationen til stille retræte i Skovhuset næste weekend. Der er stadig en ledig plads. http://www.strandby-metodistkirke.dk/filer/program-08.pdf
Posted by Picasa

No comments: