Saturday, May 12, 2007

Café Qvindfolk

I dag har vi haft Café Qvindfolk for tredie gang. Ideen opstod, som gode ideer ofte gør, flere steder. Min gode ven Susanne har en Café Mandfred i sin baptist-menighed; Frikirken i Østervrå. De er min inspiration. Men Gitte T har også længe snakket om, at vi skulle prøve at lave en café for kvinder. Vores ny-istandsatte kirke og den fine sal gør det let at invitere til gæstebud. Vi mødes kl 10:30 - 13 og begynder med at spise meget - dejlig hjemmelavet mad. Som en gæst bemærkede i dag, så bliver der kræset for detaljen.
Kvinder i alle aldre møder op, en del tilhører menigheden, men som noget meget glædeligt kommer der også andre. Qvindfolk er tænkt som et mødested om kvindeliv, tro og gode fortællinger.
I dag var vi 50, sidst kom 65. Det er, som sagt kun for kvinder, men af og til er der nogen, der får øje på en mand ude i gangen. Ganske rigtigt, men de kommer bare i køkkenet, hvor de så i øvrigt arbejder hårdt - dog ikke mere end de stadig smiler, når maden er på bordet!
I dag havde vi besøg af bibliotekar Mette Caspersen fra Sæby bibliotek. Hun fortalte om bibliotekets mange muligheder og om kvindelitteratur - og det gjorde hun levende og godt.
Efter 2 1/2 times spisning, samtale og hygge var der en opvask.

Så var det kvindernes tur til at gå i køkkenet. Mændene var gået. Efter aftale, naturligvis. Vi ses igen til Café Qvindfolk d. 22. september, hvor kollega Anne Thompson - se hendes blog her: http://www.praestens.blogspot.com/ fortæller om helte.

Efter café var det tid til en tur i Bangsboskoven, hvor dyrene var lidt fornærmede over, at vi havde Frue med, selvom hun selvfølgelig var i snor.

No comments: