Wednesday, April 25, 2007

Hvis Glæden er for tumber - er jeg er en tumbe!



Også den næste retræte om opstandelsens glæde, som Jesus lover, ingen skal tage fra os, er godt gennemlevet. Vi arbejde os ind i opstandelses-teksterne, men til indledning læste jeg bl.a. dette citat fra Helmut Friis' bog om glæde:

"Glæden er for børn, spejdere, tumber og naturfolk. Man skal være dum for at være glad, og naiv for at tale om den." Han argumenterer videre for, at man er først seriøs, når man holder op med at være glad og tager livet alvorligt. Og så går resten af bogen ud på at forklare, at sådan hænger det naturligvis ikke sammen. "Glæden er ikke et spørgsmål om at slippe for det ulykkelige, for den er ikke som lykken afhængig af tilfældige betingelser."

Nej; vores glæde som kristne opstår på baggrund af Jesu død, sorgen og nederlaget og alt det uforståelige. Da han den første dag i ugen møder sine venner kan de ikke tro - af bare glæde - står der et sted! Det er for fantastisk - for stort. Alt er blevet nyt! Verden kan aldrig mere blive den samme.Og glæden må altid ligge under tilværelsen som et grundvilkår ingen kan tage fra os. For det er givet af Gud selv.

Skovhuset var igen den fineste ramme - og Steen lavde dejlig mad og bagte pæretærte til os!

Tak til Susanne for billedet fra en kirkebænk i Sdr. Vissing.

2 comments:

Grethe said...

En af mine yndlingsteologer, Paul Evdokimov, fortæller i "L´amour fou de Dieu": En helgen sagde til et barn: Ser du, hvis du kunne lege med Herren, ville det være det mest fantastiske som nogensinde er hændt. Alle mennesker tager ham så frygtelig alvorligt … Leg med Gud, min søn. Han er den allerbedste legekammerat”.

Tro Håb og Kærlighed said...

Kære Grethe!
Ja det er det vi vil - lege med Herren!