tag:blogger.com,1999:blog-5240919013318486191.post3701009953747959428..comments2023-06-21T11:33:47.364+02:00Comments on TRO HÅB OG KÆRLIGHED: Søndag - ugens bedste dag!Tro Håb og Kærlighedhttp://www.blogger.com/profile/10257338438645798734noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5240919013318486191.post-29518974141496914812015-12-08T23:53:44.503+01:002015-12-08T23:53:44.503+01:00Gunilla - kommer her:
Rugbrød
Surdej: (kun først...Gunilla - kommer her:<br />Rugbrød <br /><br />Surdej: (kun første gang - derefter tager man surdeg fra ved bagning)<br />½ pakke gær<br />1 tsk salt<br />1 del lunkent vand<br />4 spsk hvedemel<br />2 spsk surmælksprodukt<br />Blandes og stilles i køleskabet i en tætsluttende boks. Efter 3 dage er surdejen klar.<br /><br /><br />Rugbrødet:<br />1 portion surdej<br />9 dl lunkent vand<br />1 spsk salt<br />450 gr rugmel<br />450 gr mel – hvede, graham, spelt (200 gr. hvede fx)<br />(jeg kommer desuden 1 dl hørfrø, 1 dl græskarkerner og 1 dl solsikkekerner i – og måske lidt mere vand)<br />Kom surdej og vand i fadet, tilsæt salt.<br />Rør godt rundt og kom melet i. Rør til en grødagtig konsistens og stilles til hævning mindst 6 timer.<br /><br />Tag surdej fra og stil i køleskab i tætsluttende boks.<br /><br />Dejen hældes i en form beklædt med bagepapir.<br />Prik al luft ud af dejen.<br /><br />Brødet bages ved <br />100 grader i 90 minutter<br />200 grader i 90 minutter<br />Tro Håb og Kærlighedhttps://www.blogger.com/profile/10257338438645798734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5240919013318486191.post-52090810461844361942015-12-08T14:29:07.566+01:002015-12-08T14:29:07.566+01:00Härligt med både musik och brödbakning!
(I dag ha...Härligt med både musik och brödbakning! <br />(I dag har jag kokat saft av svarta vinbär vi hade i frysen.)<br />Vad har du för recept till rågbröd? Något du vill dela med dig? Jag tycker om att prova olika sorter...<br /> <br /><br />Hälsningar Gunillaadinahttps://www.blogger.com/profile/11568289542273686140noreply@blogger.com